MENU

Vanliga frågor

Har du frågor? Jag har svar!

Här är de vanligaste frågorna jag får, ta en minut att läsa igenom dem och tveka inte att kontakta mig med mer!
Question

Var finns du och reser du för bröllop?

Answer

Jag utgår från Stockholm och reser mer än gärna! Jag tar ingen extra när jag reser till bröllop om du bokar paket av GOLD eller PLATINUM.

Question

Hur tidigt behöver man boka?

Answer

Har ni bestämt datum och plats är min rekommendation att boka fotograf direkt efter det, gärna ett år innan för att få exakt den ni vill ha. Självklart kan ni ha tur och att jag är ledig om ni hör av er en vecka innan också, men det finns bara ett begränsat antal lördagar på ett år, och det är ju omöjligt att vara på två ställen samtidigt.

Question

Varför ska vi välja dig?

Answer

Det är viktigt att man träffar sin fotograf innan bröllopet och känner att man får en fin kontakt och verkligen kan tänka sig att ha den här personen med sig hela sin bröllopsdag.

Det är också viktigt att ni älskar stilen på bilderna, fotografen håller sig oftast till ett och samma uttryck och om ni inte älskar bilderna, är risken stor att ni inte blir nöjda efteråt.

Question

Om inte paketen på din hemsida passar oss…?

Answer

Mejla mig och fråga så löser jag det! Är ni intresserade av färre timmar än i mitt minsta paket går det att boka under lågsäsong eller tätt inpå ert datum.

Question

Hur bokar och betalar vi?

Answer

Ni bokar genom att höra av er till mig. Är jag ledig så skriver vi ett avtal och ni betalar bokningsavgiften på 50%. När det är gjort är bokningen bekräftad och klar. Resten betalas 2 veckor före bröllopet.

Question

Träffas vi innan bröllopet?

Answer

Ja, oftast mer än en gång. Jag tycker om att träffa er och prata bröllop redan innan bokningen är genomförd (alternativt prata i telefon, beroende på var ni bor). För mig är det viktigt att ni känner er trygga med att ha mig med på ert bröllop.

Question

Vad gör vi om det regnar?

Answer

Det är jättevackert att fotografera porträtt när det regnar. Ljuset är mjukt och fint och om det bara regnar lite grann går det kanske ändå att vara utomhus och använda sig av fina paraplyer. Det är också bra att försöka hitta platser i närheten som skyddar lite mot regnet, till exempel en skog, eller ett hus med utskjutande tak. Inomhus funkar också såklart, då gärna i ett rum med stora fönster.

Question

Vad är det som kostar?

Answer

Det ni främst betalar för är erfarenhet, kompetens och tid. Timmarna under bröllopsdagen är inte ens hälften av tiden som läggs ner på en bröllopsfotografering. Förutom allt förberedande arbete med svar på förfrågan, mejlkontakt, kontraktsskrivning, möten och förberedelser inför själva fotograferingen tillkommer också väldigt mycket efterarbete i form av urval, redigering och leverans av bilder och produkter. Det tar helt enkelt mycket mer tid än man tror.

Question

Vad händer om du blir sjuk?

Answer

Det har aldrig hänt. Om jag skulle bli så pass sjuk att det är omöjligt att genomföra fotograferingen har jag ett stort nätverk av fotografer att vända mig till. Jag försöker alltså hitta en likvärdig ersättare som genomför jobbet.

Question

Hur lång leveranstid har du?

Answer

Beräknad leveranstid är cirka 6-8 veckor efter bröllopet. Bilderna levereras digitalt, högupplösta i JPG via ett onlinegalleri. Ungefär 1vecka efter bröllopet skickar jag en sneak peek till er med ungefär fem bilder.

01

Fortfarande har frågor

inga problem
skicka ett e-mail så tar jag hand om det.

kontakta mig